Zonnepaneel installateur Deurne: schakel een vakman in!

Bij de plaatsing en installatie van uw nieuwe zonnepanelen kunt u hulp krijgen van een zonnepanelen installateur uit Deurne.

Maar een specialist voert veel meer uit!

Er zijn veel verschillende merken, types en soorten panelen en omvormers. Het aantal panelen en hun geschiktheid voor uw dak hangen ook af van de aard van uw dak en de richting ervan. Bedenk bovendien of zonnepanelen voor u rendabel zijn. Daarom maakt de installateur een gedegen installatieplan zodat u het beste rendement uit uw zonnepanelen haalt.

Bovendien beschikt hij over het nodige gereedschap om snel, veilig en vakkundig zonnepanelen te installeren. Zo voorkomt u potentieel gevaarlijke situaties.

Wat doet een zonnepaneel installateur?

Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste werkzaamheden van een zonnepanelenbedrijf in Deurne:

  1. Planning en voorbereiding. Voordat de panelen geplaatst worden, wordt een grondig onderzoek uitgevoerd. De expert schat de benodigde Wp, het aantal panelen, en hun locatie door het dak, de helling, en de oriëntatie te onderzoeken. Alles wordt gedaan om de maximale opbrengst haalbaar te maken.
  2. Zonnepanelen installeren. De draagconstructie moet worden geplaatst, de omvormer moet worden opgehangen en het systeem moet worden aangesloten. De meterkast moet door de installatie van het zonnepaneel regelmatig worden aangepast om kortsluiting te voorkomen.
  3. Opruimen. Door de hoogte vinden veel mensen het lastig om hun panelen zelf schoon te maken. Maar onthoud dit: als de panelen vuil zijn, lijdt uw productiviteit eronder. De vakman schrobt de panelen krachtig met een lange borstel.
  4. Onderhoud. Dit omvat zowel een grondige reiniging als een inspectie. Dit zorgt ervoor dat uw panelen schoon zijn en veilig blijven functioneren. De panelen bieden een beter rendement en gaan langer mee bij regelmatig onderhoud.
  5. Repareren. Na verloop van tijd is de kans groot dat uw panelen versplinteren of schade oplopen. Gelukkig zijn de panelen vaak uiterst eenvoudig te repareren. Onder het glas zitten soms luchtbellen of vocht. Uw rendement lijdt eronder dat de temperaturen op sommige plaatsen daardoor te hoog worden. Minder rendement door onvoldoende of verkeerde isolatie, ondeugdelijke aansluitingen in de aansluitdoos of hotspots op de zonnecellen zijn andere problemen die soms opduiken. Gelukkig kan een installatie deze problemen vaak verhelpen zonder het artikel te vervangen.

Panelen plaatsen en installeren

Wilt u weten hoe een zonnepanelenbedrijf te werk gaat? Het algemene proces dat de meeste installateurs hanteren bij het plaatsen van zonnepanelen wordt hieronder in detail uiteengezet. Vergeet niet dat dit per beroep kan verschillen.

Leg eerst uw plan uit. De vakman zal een inleiding houden voordat hij met de werkzaamheden begint. Hij onderzoekt het dak, het aantal panelen dat u er eventueel installeert en de beste omvormer voor uw behoeften. Op basis hiervan kan hij u een nauwkeurige offerte geven. Na goedkeuring worden de nodige goederen besteld en een datum vastgelegd.

De plaatsing van de draagstructuur is de tweede fase in het montageproces. Twee aluminium rails die een schuin dak vormen, worden met behulp van dakklemmen aan de dakconstructie bevestigd. Het is een andere aluminium constructie voor een hellend dak, waardoor de panelen op de juiste helling kunnen worden geplaatst. De panelen worden met elk vier klemmen aan het dak bevestigd nadat de draagconstructie is aangebracht.

Het ophangen van de omvormer is stap drie. De vakman zoekt de ideale plaats voor de omvormer. Dit is idealiter niet te ver van de zonnepanelen en tegelijkertijd dicht bij de meterkast. U moet uw omvormer tegen een muur installeren.

In stap 4 sluit u de zonnepanelen aan. De vakman installeert de kabels naar de omvormer nadat hij alle zonnepanelen heeft aangesloten. Daarna verzorgt hij de bedrading van de omvormer naar de meterkast. Om kortsluiting te voorkomen, maakt hij ook een nieuwe groep aan in de meterkast op basis van het aantal panelen.

Zonnepaneel installateur in Deurne nodig? Kiestips!

Overweegt u zonnepanelen te installeren en bent u op zoek naar het beste installatiebedrijf? U weet zeker dat u een installatiebedrijf met ervaring kiest door rekening te houden met een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan keurmerken of brancheverenigingen, want die geven duidelijkheid over de voorwaarden en beloftes. Referenties kunnen licht werpen op de kwaliteit en klantenservice van een bedrijf, en een transparant prijsoverzicht geeft u te allen tijde vertrouwen.

Vind hieronder enkele handige tips voor het inhuren van een gerenommeerde zonnepanelen installateur in Deurne.

  1. Lid van een branchevereniging?

Een zonnepaneleninstallateur kiezen die lid is van een branchevereniging is kiezen voor zekerheid. Dit geeft aan dat het bedrijf voldoet aan strenge normen voor kwaliteit, professionaliteit, veiligheid en natuurlijk garantievoorwaarden. Bovendien hanteren de aangesloten bedrijven van veel brancheverenigingen gemeenschappelijke voorwaarden. In geval van faillissement geniet u van extra zekerheden en heeft u toegang tot een onafhankelijke klachtenprocedure.

Zonnekeur, Techniek Nederland en Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE) zijn enkele belangrijke keurmerken in de zonne-energiebranche.

  1. Referenties zoeken

Wilt u weten hoe een bedrijf te werk gaat en klachten afhandelt? Ga dan op jacht naar referenties. Vraag vrienden, familieleden of buren in uw buurt of ze kennis hebben van bedrijven die zonnepanelen installeren om ze in uw omgeving te lokaliseren.

Zo niet, dan kunt u vaak nuttige beoordelingen online vinden. Houd in gedachten dat u waarschijnlijk slechter dan positieve ontmoetingen online te vinden, omdat mensen genieten van klagen in plaats van alleen het uiten van hun dankbaarheid online. Vraag het installatiebedrijf om referenties als u er geen kunt ontdekken.

  1. Lokale of nationale installateur van zonnepanelen?

Er zijn zowel regionale als internationale installateurs beschikbaar. Afhankelijk van uw voorkeuren kunt u de beste beslissing nemen. Beide keuzes bieden voor- en nadelen.

U weet zeker dat u kiest voor een persoonlijke aanpak als u kiest voor een lokale zonnepanelen installateur. Bovendien is de installateur in het ongebruikelijke geval van storing of schade altijd in de buurt. De iets hogere prijzen kunnen een nadeel zijn.

De wachttijden zijn wat langer bij een landelijke aanbieder, maar u heeft wel te maken met een snel team dat uw nieuwe panelen snel installeert. Bovendien mag je er zeker van zijn dat een belangrijk nationaal bedrijf niet zomaar verdwijnt en dat we over 10, 15 of zelfs 20 jaar nog steeds te spreken zijn.

  1. Duidelijk prijsoverzicht

Hoe grondiger een offerte is, hoe betrouwbaarder deze is. Een degelijke offerte bevat de prijs voor elk onderdeel, inclusief het ondersteunend kader, de panelen zelf, de omvormer en eventueel meerwerk. Na zo’n grondig prijsoverzicht kunt u beslissen waar u wilt besparen. Bijvoorbeeld als de installatie u voor uw zonnepanelen wil laten betalen terwijl u ze elders voor minder geld kunt vinden. Lees in dat geval goed de garantie!

  1. Voorwaarden & garantie

Het is cruciaal om de beloftes en voorwaarden te bestuderen als je er zeker van wilt zijn dat je een kwaliteitsdienst krijgt. Die verschillen per installatiebedrijf!

Wat is belangrijk om op te letten?

Controleer de betalingsvoorwaarden. Het is gebruikelijk om een aanbetaling te doen, maar het bedrag varieert. Wettelijk gezien kan dit nooit meer zijn dan 50% van de totale som. Bedenk ook wat er gebeurt als de panelen niet geïnstalleerd kunnen worden ondanks dat er al een aanbetaling is gedaan. Ook de garantie is belangrijk; idealiter dekt deze zowel de montage als de materialen. In die situatie mag u erop vertrouwen dat de meeste problemen zonder kosten worden opgelost.

Plan een gratis afspraak in

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak in voor uw energiebesparende maatregelen, wij komen op zeer korte termijn langs om te kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

U kunt ook contact met ons opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Menu

Uw complete woning verduurzamen? Wij ontzorgen u tijdens het gehele traject!

Stel hier uw vraag

Stel uw vraag via onderstaand formulier. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk via een E-mail beantwoorden.

Contact opnemen

U kunt uw vraag ook stellen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies om volledig te kunnen functioneren en u een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te browsen op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan zoals omschreven in onze Cookieverklaring en Privacyverklaring.

Bedankt voor uw interesse!

Uw aanvraag is in goede orde ontvangen, we zullen hier binnen 24 uur op reageren.