LG Therma V Propaan R290: Een Revolutie in Duurzame Verwarming

therma v propaan

De LG Therma V Propaan is niet zomaar een warmtepomp; het is een belichaming van efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Deze geavanceerde warmtepomp maakt gebruik van propaan (R290) als koudemiddel, wat aanzienlijke voordelen biedt op het gebied van energiebesparing en milieu-impact. In dit uitgebreide artikel verkennen we de technische specificaties, milieuvriendelijkheid, gebruikerservaringen en kostenbesparing over tijd van de LG Therma V Propaan.

LG Therma V Propaan R290 -Technische Specificaties:

 

De LG Therma V Propaan is een lucht-water warmtepomp die bekend staat om zijn efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Hier is een overzicht van de technische specificaties voor dit specifieke model:

Algemene Kenmerken:

 • Model: LG Therma V Propaan
 • Type: Lucht-water warmtepomp
 • Koudemiddel: R290 (Propaan)
 • Uitlaat watertemperatuur : tot 75 graden.

Energie-Efficiëntie:

 • Energielabel : A+++
 • Coëfficiënt van Prestaties (COP): Deze zijn na te kijken in diagrammen aan de onderzijde van dit bericht(TC is totale capaciteit)

Ontwerp en Afmetingen:

 • Afmetingen (HxBxD): 1019x1560x625
 • Gewicht: 181kg
 • Exterieur: Modern en robuust ontwerp geschikt voor verschillende installatielocaties.

Operationele Kenmerken:

 • Temperatuurbereik: Kan efficiënt werken bij diverse buitentemperaturen, zelfs bij zeer lage temperaturen tot -28.
 • Geluidsniveau: Ontworpen om een laag operationeel geluidsniveau te hebben (52 DB) op 5 meter 30 DB, waardoor het ideaal is voor residentiële gebieden.

Geavanceerde Functies:

 • Invertertechnologie: Zorgt voor een efficiënte en stabiele werking door de compressorsnelheid aan te passen aan de actuele behoefte.
 • Slimme Besturing: Mogelijkheid om verbinding te maken met slimme thuisnetwerken voor geavanceerde besturing en monitoring.

Milieu-impact:

 • Global Warming Potential (GWP): Zeer laag door het gebruik van propaan (R290) als koudemiddel.
 • Ozone Depletion Potential (ODP): Nul, wat betekent dat het geen schade toebrengt aan de ozonlaag.

Veiligheid en Certificeringen:

 • Veiligheidskenmerken: Inclusief diverse mechanismen om de werking veilig en betrouwbaar te houden.
 • Certificeringen: Voldoet aan de relevante nationale en internationale normen en certificeringen voor kwaliteit en veiligheid.

Technische Specificaties:

De LG Therma V Propaan kenmerkt zich door zijn hoogstaande technische eigenschappen. Met een vermogen dat geschikt is voor zowel residentiële als commerciële instellingen, biedt het systeem een indrukwekkende coëfficiënt van prestaties (COP) en een laag energieverbruik. De geavanceerde invertertechnologie zorgt voor een stabiele en efficiënte werking, zelfs bij extreem lage buitentemperaturen.

Milieuvriendelijkheid:

Een van de meest opvallende kenmerken van de LG Therma V Propaan R290 is de milieuvriendelijkheid. Propaan heeft een lage Global Warming Potential (GWP) en Ozone Depletion Potential (ODP), waardoor het een van de meest ecologische koudemiddelen op de markt is. Dit draagt bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk van huishoudens en bedrijven.

Gebruikerservaringen:

De feedback van gebruikers van de LG Therma V Propaan is overwegend positief. Klanten prijzen de stille werking, gebruiksvriendelijkheid en de betrouwbaarheid van het systeem. Veel gebruikers merken ook een aanzienlijke vermindering op in hun energierekeningen, wat de investering op termijn rechtvaardigt.

Kostenbesparing Over Tijd:

De initiële kosten voor de aanschaf en installatie van de LG Therma V Propaan kunnen hoger zijn dan die van traditionele verwarmingssystemen. Echter, de operationele efficiëntie en lange levensduur resulteren in aanzienlijke kostenbesparingen over tijd. Bovendien kunnen overheidsstimulansen en subsidies voor duurzame energie de totale kosten verder verlagen.

Conclusie: De LG Therma V Propaan warmtepomp is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, efficiënte en betrouwbare verwarmingsoplossing. Met zijn geavanceerde technologie, milieuvriendelijke eigenschappen en positieve gebruikerservaringen, biedt het een toekomstbestendige investering die zowel het milieu als uw portemonnee ten goede komt. Kies voor de LG Therma V Propaan en zet een stap richting een groenere toekomst.

Meer lezen over de verschillen tussen R290 en R32 als koudemiddel klik hier:

Benieuwd naar onze all inclusief prijzen van deze warmtepomp klik hier:

Zelf het warmtepomp vermogen berekenen? reken hier uit welke warmtepomp voor uw situatie geschikt is.

Cop waardes lg therma v propaan R290 9KW
Cop waardes lg therma v propaan R290 12KW
Cop waardes lg therma v propaan R290 14KW
Cop waardes lg therma v propaan R290 16KW
lg therma v propaan r290 buitenunit

Plan een gratis afspraak in

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak in voor uw energiebesparende maatregelen, wij komen op zeer korte termijn langs om te kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

U kunt ook contact met ons opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Stel hier uw vraag

Stel uw vraag via onderstaand formulier. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk via een E-mail beantwoorden.

Contact opnemen

U kunt uw vraag ook stellen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies om volledig te kunnen functioneren en u een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te browsen op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan zoals omschreven in onze Cookieverklaring en Privacyverklaring.

Bedankt voor uw interesse!

Uw aanvraag is in goede orde ontvangen, we zullen hier binnen 24 uur op reageren.