Gemeente Deurne: een overzicht van alle regelingen en subsidies voor zonnepanelen

Duurzaamheid staat hoog op de agenda in gemeente Deurne en de overheid ondersteunt de inwoners graag in hun streven naar groene energie. Zonnepanelen spelen daarbij een belangrijke rol. In dit artikel geven we een overzicht van de regelingen en subsidies die beschikbaar zijn voor de inwoners van Deurne om zonnepanelen aan te schaffen. Lees verder om te ontdekken hoe u kunt profiteren van deze steun en bij te dragen aan een groener Deurne.

Deurne en haar streven naar groene energie

De gemeente Deurne streeft naar een duurzame en groene toekomst. Een belangrijk onderdeel hiervan is het verminderen van de CO2-uitstoot en het vergroten van de gebruikte hoeveelheid groene energie. Zonnepanelen spelen hierbij een cruciale rol.

In Deurne zijn er al diverse regelingen en subsidies beschikbaar voor inwoners die zonnepanelen willen aanschaffen. Hierdoor wordt het voor inwoners mogelijk gemaakt om bij te dragen aan het groene streven van Deurne en tegelijkertijd te besparen op hun energierekening.

Maar het streven naar groene energie gaat verder dan alleen zonnepanelen. Deurne heeft ook ambities op het gebied van windenergie en energiebesparing. Door middel van bewustzijn creëren, incentives aanbieden en regelgeving verder aanscherpen, wil Deurne haar inwoners aanzetten om duurzamer te leven en te werken.

De toekomst ziet er groen uit voor Deurne, met ambitieuze doelen en een duidelijke visie op duurzaamheid. Door samen te werken met inwoners, bedrijven en overheden, hopen we een verschil te maken en een groene toekomst te realiseren voor Deurne en haar inwoners.

Overzicht van regelingen en subsidies voor zonnepanelen

Deurne streeft naar een groene toekomst en daarbij spelen zonnepanelen een cruciale rol. Gelukkig zijn er diverse regelingen en subsidies beschikbaar voor inwoners van Deurne die zonnepanelen willen aanschaffen. In dit artikel geven we een overzicht van deze regelingen en subsidies.

Een van de regelingen is de BTW die komt te vervallen bij de aanschaf van zonnepanelen. Daardoor kunt u dus rekenen op een korting van 21% op het totaalbedrag.

De gemeente Deurne biedt ook diverse subsidies aan voor inwoners die zonnepanelen willen aanschaffen. Dit varieert van subsidie voor particulieren tot subsidie voor bedrijven en organisaties. Deze subsidies kunnen een aanzienlijke bijdrage leveren aan de aanschaf van zonnepanelen en daarmee aan het streven van Deurne naar groene energie.

Het is verstandig om u goed te informeren over de beschikbare regelingen en subsidies voor zonnepanelen. Dit kan bijvoorbeeld door te kijken op de website van de gemeente Deurne of door contact op te nemen met Verduurzamen Deurne.

Voordelen van zonnepanelen voor huishoudens in Deurne

Zonnepanelen zijn een steeds populaire keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar een duurzame en milieuvriendelijke manier om energie op te wekken. In Deurne is dit niet anders en steeds meer huishoudens overwegen de aanschaf van zonnepanelen. Maar waarom zijn zonnepanelen zo populair en waarom zou u als huishouden in Deurne ook moeten overwegen om zonnepanelen aan te schaffen?

De voordelen van zonnepanelen op een rijtje:

 • Besparing op energiekosten: Door zonnepanelen op uw dak te installeren, maakt u gebruik van gratis zonne-energie en hoeft u niet langer afhankelijk te zijn van energieleveranciers. Hierdoor kunt u flink besparen op uw energierekening.
 • Milieuvriendelijk: Zonnepanelen wekken schone en hernieuwbare energie op, waardoor u bijdraagt aan het verminderen van CO2-uitstoot. Dit is beter voor het milieu en de gezondheid.
 • Slimme investering: Zonnepanelen hebben een lange levensduur en blijven jarenlang energie opwekken, waardoor u op de lange termijn flink kunt besparen op energiekosten.
 • Aantrekkelijke toevoeging aan het uiterlijk van uw huis: Zonnepanelen zijn stijlvol en moderne apparaten die bijdragen aan het uiterlijk van uw huis.
 • Verhoogt de waarde van uw huis: Door het installeren van zonnepanelen, verhoogt uw de waarde van uw huis en wordt het aantrekkelijker voor potentiële toekomstige kopers.

Hoe vraag ik subsidie aan voor mijn zonnepanelen?

Wanneer u zonnepanelen op uw dak wilt installeren dan hebben we voor u goed nieuws: er zijn regelingen en subsidies beschikbaar om u hierin te ondersteunen. Het aanvragen van subsidie is echter niet altijd even eenvoudig. Hieronder vind u stap-voor-stap uitleg over hoe u subsidie kunt aanvragen voor uw zonnepanelen.

Stap 1: Bepaal uw subsidie-eligibiliteit

Voordat u subsidie kunt aanvragen, is het belangrijk om te bepalen of u hiervoor in aanmerking komt. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort zonnepanelen, de grootte van uw dak en de regelingen die gelden in uw gemeente.

Stap 2: Kies de juiste regeling

Er zijn verschillende regelingen en subsidies beschikbaar voor zonnepanelen. Hieronder vind u een aantal van de meest bekende regelingen:

 • SDE++-regeling: Deze regeling biedt steun aan projecten die zich richten op de opwekking van duurzame energie.

 • ISDE-regeling: Deze regeling richt zich specifiek op het opwekken van zonne-energie.

 • Gemeentelijke subsidieregelingen: Sommige gemeenten bieden subsidies aan voor het installeren van zonnepanelen.

Stap 3: Verzamel de vereiste documenten

Nadat u de juiste regeling hebt gekozen, is het belangrijk om de vereiste documenten te verzamelen. Dit zijn onder andere het energielabel van uw huis, berekeningen van de opbrengst van uw zonnepanelen en de gegevens van de installateur.

Stap 4: Dien uw aanvraag in

Zodra u alle benodigde documenten hebt verzameld, kunt u uw subsidieaanvraag indienen. Dit kan bijvoorbeeld via het online portaal van de overheid of bij uw gemeente. Houd er rekening mee dat er soms een wachttijd is voordat u antwoord krijgt op uw aanvraag.

Stap 5: Volg de verdere procedure op

Als uw subsidieaanvraag is ingediend, is het belangrijk om de verdere procedure op te volgen. Dit betekent onder andere dat u op tijd eventuele verzoeken van de overheid moet beantwoorden en eventuele inspecties van de installatie moet toelaten. Houd ook de termijnen in de gaten voor het indienen van eventuele aanvullende informatie. Door de verdere procedure op de juiste manier op te volgen, verhoogt u de kans op het verkrijgen van subsidie voor de zonnepanelen.

Zonnepanelen kopen bij Verduurzamen Deurne

Deurne is een gemeente die steeds groener wordt en steeds meer inzet op duurzame energie. Een manier om hieraan bij te dragen is door de aanschaf van zonnepanelen. Verduurzamen Deurne is een bedrijf dat zich hierop richt en inwoners van Deurne adviseert over het kiezen en installeren van de beste zonnepanelen.

Voordelen van zonnepanelen kopen bij Verduurzamen Deurne

 • Deskundig advies: Verduurzamen Deurne beschikt over specialisten die u kunnen adviseren over de juiste panelen voor uw huis en hoe u het meeste uit uw panelen kunt halen.

 

 • Installatie door professionals: De panelen worden door ervaren en gekwalificeerde professionals geïnstalleerd. Zo weet u zeker dat alles goed en veilig gebeurt.

 

 • Mogelijkheid tot financiering: Verduurzamen Deurne biedt de mogelijkheid om de kosten van de panelen te financieren, zodat u niet direct het volledige bedrag hoeft te betalen.

 

 • Verhoging waarde huis: Zonnepanelen zorgen ervoor dat uw energiekosten verlagen en kunnen bijdragen aan een hoger rendement van uw woning.

Plan een gratis afspraak in

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak in voor uw energiebesparende maatregelen, wij komen op zeer korte termijn langs om te kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

U kunt ook contact met ons opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Stel hier uw vraag

Stel uw vraag via onderstaand formulier. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk via een E-mail beantwoorden.

Contact opnemen

U kunt uw vraag ook stellen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies om volledig te kunnen functioneren en u een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te browsen op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan zoals omschreven in onze Cookieverklaring en Privacyverklaring.

Bedankt voor uw interesse!

Uw aanvraag is in goede orde ontvangen, we zullen hier binnen 24 uur op reageren.