Duurzame energie in Deurne met de aanschaf van zonnepanelen

De stad Deurne neemt de verantwoordelijkheid om een duurzamere toekomst te garanderen serieus. Het doel om energie-onafhankelijk te worden en tegelijkertijd de CO2-uitstoot te verminderen is niet langer onhaalbaar. Met de aanschaf van zonnepanelen kan Deurne een stap dichterbij het behalen van deze doelen komen.

Zonnepanelen zijn een bewezen technologie waarmee energie uit de zon kan worden opgevangen en omgezet in elektriciteit. Deze technologie is in staat om een groot deel van de huishoudelijke energiebehoefte te dekken en daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan de reductie van CO2-uitstoot.

Door zonnepanelen te installeren in huizen en gebouwen in Deurne, kunnen de bewoners van de gemeente Deurne profiteren van lagere energiekosten. Bovendien kunnen deze panelen ook gebruikt worden om overtollige energie aan het net terug te leveren, waardoor de stad nog verder verduurzaamd kan worden.

Het aanbod van zonnepanelen is de afgelopen jaren enorm toegenomen en de kosten zijn verhoudingsgewijs aanzienlijk gedaald, waardoor het voor veel mensen betaalbaarder is geworden om zonnepanelen aan te schaffen. Overheidssubsidies en regelingen maken het nog aantrekkelijker om te investeren in deze duurzame energiebron. Ook het aanschaffen van gebuikte zonnepanelen kan een goede keuze zijn.

Hoe kunnen zonnepanelen bijdragen aan duurzame energie?

Zonnepanelen bieden verschillende voordelen en kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst. Hieronder staan enkele van de meest opvallende voordelen:

 • Zonnepanelen maken gebruik van de zonne-energie om elektriciteit op te wekken, zonder het gebruik van vervuilende brandstoffen. Hierdoor wordt de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen verminderd.

 

 • Door zonnepanelen te installeren, kunt u uw energierekening verlagen, aangezien u de opgewekte energie direct kunt gebruiken in uw huis of gebouw.

 

 • Zonnepanelen zijn eenvoudig te installeren en hebben weinig onderhoud nodig. Hierdoor kunt u jarenlang profiteren van de voordelen zonder veel extra inspanningen.

 

 • Het installeren van zonnepanelen kan de waarde van uw huis of gebouw verhogen, aangezien steeds meer mensen op zoek zijn naar duurzame en energie-efficiënte oplossingen.

 

 • Door de opwekking van schone energie, heeft het installeren van zonnepanelen een positieve invloed op het milieu en draagt het bij aan een duurzamere toekomst.

 

De combinatie van deze voordelen maakt het installeren van zonnepanelen een verstandige keuze voor mensen die op zoek zijn naar manieren om hun energieverbruik te verlagen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Hoeveel energie kan een zonnepaneel opwekken?

Hoeveel energie een zonnepaneel opwekt, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het zonnepaneel, de oriëntatie van het paneel, de helling van het dak en de hoeveelheid zonlicht in de regio. Over het algemeen kan een gemiddeld zonnepaneel ongeveer 250 tot 270 watt piek vermogen leveren.

Om een huishouden van energie te voorzien, moet u over een aantal zonnepanelen beschikken en deze moeten op een efficiënte manier worden geïnstalleerd. Het aantal panelen dat nodig is, hangt af van uw energieverbruik. Als uitgangspunt geldt dat voor elke 1000 kWh aan energieverbruik ongeveer 10 panelen nodig zijn.

Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt ongeveer 3.500 kWh per jaar, wat betekent dat er ongeveer 35 zonnepanelen nodig zijn om het huishouden van energie te voorzien. Houd er rekening mee dat deze berekening is gebaseerd op het gemiddelde energieverbruik en dat deze kan variëren op basis van uw specifieke situatie.

Het is verstandig om een energie-audit uit te voeren of raadpleging te hebben met een professioneel bedrijf, om te bepalen hoeveel panelen u nodig heeft en hoe u deze het beste kunt installeren. Bij Verduurzamen Deurne helpen we u daar graag mee.

Besparen op de kosten?

De kosten voor het aanschaffen en installeren van zonnepanelen kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de installatie, de locatie, het type panelen en de gekozen installateur. Gemiddeld kunnen de kosten voor een complete zonnepaneel-installatie voor een gemiddeld huishouden tussen de €5.000 en €12.000 liggen.

Er zijn echter manieren om de kosten van de installatie te verlagen. Hieronder staan enkele manieren waarop u kunt besparen op de kosten van zonnepanelen:

 • Subsidies: Er zijn verschillende regelingen en subsidies waar u gebruik van kunt maken, zoals de SDE+-regeling en de ISDE-regeling.

 

 • Collectieve aankopen: Door samen te werken met andere huishoudens in de buurt, kunt u de kosten voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen verlagen.

 

 • Gebruik energiezuinige apparaten: Door energiezuinige apparaten te gebruiken, kunt u uw energieverbruik verlagen en heeft u wellicht minder zonnepanelen nodig.

Subsidies en regelingen voor zonnepanelen

In Nederland zijn verschillende regelingen en subsidies beschikbaar om de aanschaf van zonnepanelen te stimuleren. Hieronder staan enkele van de meest bekende:

 • SDE++-regeling: Dit is een subsidieregeling voor duurzame energieprojecten die gericht is op bedrijven en organisaties. Hiermee kunt u subsidie aanvragen voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

 

 • ISDE-regeling: Dit is een regeling voor duurzame energie in de industrie. Hiermee kunt u subsidie aanvragen voor projecten die gericht zijn op het gebruik van duurzame energie, waaronder ook zonnepanelen.

 

 • Energie-investeringsaftrek (EIA): Dit is een fiscale regeling waarmee bedrijven investeringen in duurzame energie kunnen aftrekken van de belastingen. Hiermee kunt u een deel van de kosten voor de aanschaf van zonnepanelen terugkrijgen.

 

 • MKB-energie-investeringsaftrek (MIA): Dit is een specifieke fiscale regeling voor het midden- en kleinbedrijf. Hiermee kunt u als MKB-ondernemer investeringen in duurzame energie aftrekken van de belastingen.

Let op: deze regelingen en subsidies kunnen regelmatig veranderen. Het is aan te raden om de website van de Rijksoverheid te raadplegen voor meer informatie en actuele regelingen. Neem contact met ons op wanneer u niet zeker weet of u in aanmerking komt voor een subsidie of regeling.

Conclusie

De aanschaf van zonnepanelen in Deurne is dus een stap in de goede richting naar een duurzamere toekomst. De bewoners uit de gemeente Deurne kunnen profiteren van lagere energiekosten en de stad kan een belangrijke bijdrage leveren aan de reductie van CO2-uitstoot.

Plan een gratis afspraak in

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak in voor uw energiebesparende maatregelen, wij komen op zeer korte termijn langs om te kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

U kunt ook contact met ons opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Stel hier uw vraag

Stel uw vraag via onderstaand formulier. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk via een E-mail beantwoorden.

Contact opnemen

U kunt uw vraag ook stellen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies om volledig te kunnen functioneren en u een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te browsen op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan zoals omschreven in onze Cookieverklaring en Privacyverklaring.

Bedankt voor uw interesse!

Uw aanvraag is in goede orde ontvangen, we zullen hier binnen 24 uur op reageren.