De duurzaamheidslening Deurne: dit moet je weten

De duurzaamheidslening Deurne is een financieringsmethode waarbij bewoners van Deurne geld kunnen lenen voor energiebesparende maatregelen aan hun woning. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het vervangen van de verwarming, het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen. Het doel van de duurzaamheidslening is om de energie-efficiëntie van de woning te verbeteren en daarmee bij te dragen aan een duurzamere samenleving.

De duurzaamheidslening wordt aangeboden door de gemeente Deurne in samenwerking met lokale banken en financiële instellingen. Bewoners kunnen een lening aanvragen voor investeringen in duurzaamheid tot een maximumbedrag. De lening wordt verstrekt tegen een gunstig rentetarief en kan worden terugbetaald over een periode van maximaal 15 jaar.

Een belangrijk voordeel van de duurzaamheidslening is dat de investering in energiebesparende maatregelen direct terugverdiend kan worden door de verminderde energierekening. Daarnaast draagt de investering bij aan de verbetering van de energie-efficiëntie van de woning, waardoor de woning in waarde zal stijgen. Bovendien levert de investering een bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot en daarmee aan een duurzamere samenleving.

Om te bepalen of een bewoner in aanmerking komt voor een duurzaamheidslening, wordt gekeken naar de financiële situatie van de aanvrager en de haalbaarheid van de plannen. Daarnaast moet de woning voldoen aan bepaalde minimumeisen op het gebied van energie-efficiëntie.

Wat is de duurzaamheidslening Deurne?

De Deurnse duurzaamheidslening is een financieringsoplossing waarmee bewoners geld kunnen lenen voor het aanpakken van energiebesparende projecten in hun woning. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het vervangen van verwarming, het beter isoleren van de woning of het installeren van zonnepanelen. Het doel is om de energie-efficiëntie van de woning te verhogen en bij te dragen aan een duurzamere samenleving.

Doel van de lening

Het doel van de duurzaamheidslening Deurne is om bewoners te ondersteunen bij het realiseren van projecten die gericht zijn op energiebesparing en verbetering van de energie-efficiëntie van de woning. Door deze maatregelen te nemen, kunnen bewoners niet alleen direct besparingen realiseren op hun energierekening, maar ook een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving. Bovendien is het een manier om de kloof te dichten tussen de wens om de woning energiezuiniger te maken en de financiële middelen die hiervoor nodig zijn. Door het aanbieden van deze lening, wordt het voor bewoners mogelijk gemaakt om investeringen in duurzaamheid voor de woning te doen zonder de hoge kosten in één keer op te hoeven brengen.

Wat kan ik financieren met deze duurzaamheidslening?

Voorbeelden van energiebesparende maatregelen die gefinancierd kunnen worden met een duurzaamheidslening zijn onder andere:

 • Vervanging van de verwarming door een zuinige en energie-efficiënte variant
 • Isolatie van de woning, waaronder spouwmuurisolatie en dakisolatie
 • Plaatsing van zonnepanelen
 • Vervanging van traditionele ramen en deuren door energiezuinige exemplaren
 • Aanschaf van energie-efficiënte apparaten en verlichting

 

Dit is slechts een selectie van de mogelijke maatregelen die gefinancierd kunnen worden met een duurzaamheidslening en geen garantie of de financiering wordt toegewezen aan uw duurzaamheidsproject. Kijk voor een volledig en compleet overzicht op de website van de gemeente Deurne.

Voordelen van de duurzaamheidslening Deurne

Het gebruik maken van de duurzaamheidslening heeft een aantal leuke voordelen voor de burgers van Deurne. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Lagere energierekening: Door energiebesparende maatregelen te treffen, kunnen bewoners van Deurne verwachten dat hun energierekening daalt.

 

 • Verbetering van het wooncomfort: Door de woning beter geïsoleerd te maken en andere verbeteringen aan te brengen, kunnen bewoners een comfortabeler en gezonder leefklimaat creëren.

 

 • Waardevermeerdering van de woning: Energiebesparende maatregelen kunnen de waarde van de woning verhogen, wat voordelig kan zijn bij verkoop of verhuur.

 

 • Bijdrage aan duurzame ontwikkeling: Door energiebesparende maatregelen te treffen, dragen bewoners bij aan een duurzamere samenleving en kunnen ze hun carbon footprint verkleinen.

 

 • Flexibele financiering: Duurzaamheidsleningen kunnen vaak flexibel zijn en bewoners kunnen het bedrag dat ze lenen, de looptijd en de aflossingsvorm aanpassen aan hun persoonlijke situatie en financiële vermogen.

Beoordeling aanvragen

Om in aanmerking te komen voor de duurzaamheidslening, moet u bij de gemeente Deurne een beoordeling aanvragen. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de duurzaamheidslening in Deurne kunnen variëren afhankelijk van de specifieke regeling. Mogelijke vereisten kunnen onder andere het volgende zijn:

 • Eigendom van de woning: Bewoners moeten de eigenaar zijn van de woning waar ze energiebesparende maatregelen willen treffen.

 

 • Woonadres in Deurne: Bewoners moeten in Deurne wonen om in aanmerking te komen voor de duurzaamheidslening.

 

 • Technische eisen: Er kunnen technische eisen zijn voor de woning waar energiebesparende maatregelen willen worden getroffen.

 

 • Financiële eisen: Bewoners moeten voldoende financiële middelen hebben om de lening terug te betalen. Er kunnen inkomenseisen worden gesteld of een minimum vermogen.

 

 • Duurzaamheidsvoorstel: Bewoners moeten een haalbaar duurzaamheidsvoorstel indienen dat voldoet aan de eisen van de regeling.

Minimumeisen energie-efficiëntie voor uw woning

De minimumeisen voor energie-efficiëntie van woningen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke regeling van de duurzaamheidslening in Deurne. Mogelijke minimumeisen kunnen bijvoorbeeld omvatten:

 • Energieprestatiecertificaat (EPC): Er kan een minimale EPC-waarde worden vereist, die aangeeft hoe energie-efficiënt de woning is.

 

 • Isolatie: Er kan een minimale isolatie-eis worden gesteld, bijvoorbeeld voor de dak-, muur- of vloerisolatie.

 

 • Ventilatie: Er kunnen minimumeisen worden gesteld voor de ventilatie van de woning, bijvoorbeeld door middel van een mechanische ventilatie of luchtverversing.

 

 • Verwarming: Er kunnen minimumeisen worden gesteld voor de verwarming van de woning, bijvoorbeeld door middel van een hoogrendementsketel of warmtepomp.

 

Het is belangrijk om te vermelden dat de specifieke regeling van de duurzaamheidslening in Deurne bepaalt welke voorwaarden van toepassing zijn en of er aanvullende vereisten gelden. U kunnen het beste contact opnemen met de gemeente Deurne voor meer informatie over de specifieke regeling en de aanvraagprocedure.

 

Samengevat

In conclusie biedt de duurzaamheidslening in Deurne bewoners de mogelijkheid om geld te lenen voor energiebesparende maatregelen aan hun woning. Dit leidt niet alleen tot directe besparingen op de energierekening, maar ook tot een verbetering van de energie-efficiëntie en een bijdrage aan een duurzamere samenleving.

 

Plan een gratis afspraak in

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak in voor uw energiebesparende maatregelen, wij komen op zeer korte termijn langs om te kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

U kunt ook contact met ons opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Stel hier uw vraag

Stel uw vraag via onderstaand formulier. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk via een E-mail beantwoorden.

Contact opnemen

U kunt uw vraag ook stellen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies om volledig te kunnen functioneren en u een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te browsen op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan zoals omschreven in onze Cookieverklaring en Privacyverklaring.

Bedankt voor uw interesse!

Uw aanvraag is in goede orde ontvangen, we zullen hier binnen 24 uur op reageren.